Kekszes krémes
Hozzávalók:
2 db tojás, 7.5 dl tej, 12.5 dkg margarin, 2 csomag vaníliás pudingpor, 1 csomag háztartási keksz, 7 evőkanál cukor, 1 evőkanál liszt, ½ csomag zselatin.
Elkészítési módja:
2.5 dl tejet összekeverjük a zselatinnal, a tojás sárgákkal, a vaníliás pudingporral, a cukorral és a liszttel, majd hozzáadva a többi tejet sűrűre főzzük. Majd a tűzről levéve míg forró hozzákeverjük a kockákra vágott margarint és a felvert tojásfehérjéket. Egy tál vagy tepsi alját kirakjuk keksszel, majd rákanalazzuk a krém felét, majd megint keksz és erre rákanalazzuk a maradék krémet. Tetszőlegesen díszíthetjük. Pár órára vagy akár egy éjszakára rakjuk be a hűtőbe így van ideje a keksznek megpuhulni.