Pudingos márványtorta
2018. február 09. írta: Spider Girl

Pudingos márványtorta

Hozzávalók:

A tésztához:

  3 db tojás, 12 dkg porcukor, 12.5 dkg rétesliszt, 50-50 ml víz és olaj, 1 evőkanál kakaópor, ½ csomag sütőpor.

 Vaníliás krémhez:

  4 dl tej, 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 evőkanál cukor.

 Tetejére:

 3 db tojásfehérje, 2 csomag vaníliás cukor.

 Elkészítési módja:

 A tojásokat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzádolgozzuk a vizet, az olajat, és a rétes lisztben elkevert sütőport, majd jól összekeverjük. Elfelezzük és a felébe belekeverjük a kakaóport.

 Egy olajozott és lisztezett tepsibe öntjük a sárga masszát, majd erre rákanalazzuk a kakaós masszát.

 Elkészítjük a vaníliás krémet: 2 dl tejbe belekeverjük a pudingport és a vaníliás cukrot, majd tűzre téve sűrű pudingot főzzünk, amit még melegen a kakaós masszára rakjuk merőkanállal. Egy villa segítségével pedig márványozzuk. Sütőbe téve 200 °C-on 30 perc alatt megsütjük. Mikor kész felverjük a tojásfehérjéket kemény habbá, majd mikor már elég kemény belerakjuk a vaníliás cukrot és tovább verjük. Majd habzsákba téve tetszőlegesen díszítjük vele a tortát. Mikor kihűlt tetszőleges szeletekre vágjuk. Én most kerek torta formában sütöttem.

img_20180209_161508.jpg

img_20180209_154239.jpg

img_20180209_150924.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr6213649616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása