Hozzávalók:
A tésztához:
3 db tojás, 12 dkg porcukor, 12.5 dkg rétesliszt, 50-50 ml víz és olaj, 1 evőkanál kakaópor, ½ csomag sütőpor.
Vaníliás krémhez:
4 dl tej, 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 evőkanál cukor.
Tetejére:
3 db tojásfehérje, 2 csomag vaníliás cukor.
Elkészítési módja:
A tojásokat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzádolgozzuk a vizet, az olajat, és a rétes lisztben elkevert sütőport, majd jól összekeverjük. Elfelezzük és a felébe belekeverjük a kakaóport.
Egy olajozott és lisztezett tepsibe öntjük a sárga masszát, majd erre rákanalazzuk a kakaós masszát.
Elkészítjük a vaníliás krémet: 2 dl tejbe belekeverjük a pudingport és a vaníliás cukrot, majd tűzre téve sűrű pudingot főzzünk, amit még melegen a kakaós masszára rakjuk merőkanállal. Egy villa segítségével pedig márványozzuk. Sütőbe téve 200 °C-on 30 perc alatt megsütjük. Mikor kész felverjük a tojásfehérjéket kemény habbá, majd mikor már elég kemény belerakjuk a vaníliás cukrot és tovább verjük. Majd habzsákba téve tetszőlegesen díszítjük vele a tortát. Mikor kihűlt tetszőleges szeletekre vágjuk. Én most kerek torta formában sütöttem.