Kókuszos koszorú
2018. február 07. írta: Spider Girl

Kókuszos koszorú

Kókuszos koszorú

Hozzávalók:

 A tésztához:

1 db tojás, 10 dkg vaj, 2 dl langyos tej, 0.5 kg liszt, 2.5 dkg élesztő, 2 evőkanál cukor, 1 csapott kávéskanál só.

A töltelékhez:

 2 db tojás fehérje, 4 púpozott evőkanál porcukor, 10 dkg kókuszreszelék.

A kenéshez:

 1 db tojás, 2 evőkanál tej.

A tetejére:

 Porcukor.

Elkészítési módja:

 Meleg tejbe belerakunk 1 evőkanál cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. Összegyúrjuk a lisztet a sóval, a felfutatott élesztővel, a maradék cukorra, a tojással és az olvasztott vajjal, majd jól megdagasztjuk és letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük kb. 1 óra alatt.

Míg kel a tészta elkészítjük a tölteléket: Kemény habbá verjük a tojás fehérjéket, majd hozzáadva a porcukrot tovább verjük, majd lazán beleforgatjuk a kókuszreszeléket.

Egy lisztezett deszkán 4 mm vastag téglalapra kinyújtjuk a tésztát, majd rákenve a krémet a szélesebb felénél elkezdjük feltekerni mint a bejglit és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Levágjuk a két végét, majd tekercset formálva belőle egy olló segítségével 3 cm-es bevágásokat ejtünk rajta. Letakarjuk és még 20 percig kelesztjük, addig előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Megkenjük a felvert tojással és a sütőbe téve 15-20 perc alatt megsütjük. Mikor megsült azonnal lekenjük a tejjel, majd letakarva hagyjuk teljesen kihűlni. Tálaláskor porcukorral szórjuk meg.

 img_20180207_145054.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3013642774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása