Töltött virágszirom torta
Hozzávalók:
A tésztához:
3 dl tej, 5 dkg élesztő, 80 dkg liszt, 1-1 evőkanál cukor és só, 2 dl étolaj.
A töltelékhez:
2 db lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma, 30-30 dkg tejföl, gépsonka és trappista sajt, 10-20 dkg kukorica.
A tetejére:
1-2 tojássárgája, 1 evőkanál szezámmag.
Elkészítési módja:
110 perc
1 dl tejben a cukor hozzáadásával felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sóval, olajjal, a maradék langyos tejjel és a tejben felfutatott élesztővel, picit dagasszuk, majd egy konyharuhával letakarva meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Kelesztés után két cipóra osztva mindkettőt lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk.
Összekeverjük a tejfölt a pucolt és zúzott fokhagymával, majd evvel megkenjük a tésztát és bőven megpakoljuk apróra vágott sonkával, kukoricával, reszelt sajttal és pucolt és apróra vágott lilahagymát.
Feltekerve, éles kés segítségével háromszögekre vágva, megkenjük a tetejét felvert tojás sárgájával, majd megszórjuk a tetejét szezámmaggal és előmelegített sütőbe téve 180°C-on 15-20 perc alatt megsütjük.