Töltött virágszirom torta
2018. február 01. írta: Spider Girl

Töltött virágszirom torta

Töltött virágszirom torta

Hozzávalók:

A tésztához:

  3 dl tej, 5 dkg élesztő, 80 dkg liszt, 1-1 evőkanál cukor és só, 2 dl étolaj.

A töltelékhez:

 2 db lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma, 30-30 dkg tejföl, gépsonka és trappista sajt, 10-20 dkg kukorica.

A tetejére:

 1-2 tojássárgája, 1 evőkanál szezámmag.

Elkészítési módja:

110 perc

1 dl tejben a cukor hozzáadásával felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sóval, olajjal, a maradék langyos tejjel és a tejben felfutatott élesztővel, picit dagasszuk, majd egy konyharuhával letakarva meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

Kelesztés után két cipóra osztva mindkettőt lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk.

Összekeverjük a tejfölt a pucolt és zúzott fokhagymával, majd evvel megkenjük a tésztát és bőven megpakoljuk apróra vágott sonkával, kukoricával, reszelt sajttal és pucolt és apróra vágott lilahagymát.

Feltekerve, éles kés segítségével háromszögekre vágva, megkenjük a tetejét felvert tojás sárgájával, majd megszórjuk a tetejét szezámmaggal és előmelegített sütőbe téve 180°C-on 15-20 perc alatt megsütjük.

 img_20180131_201321.jpg

img_20180131_210728.jpg

img_20180131_211000.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8313621718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása