Óriás tócsni töltve
2018. január 28. írta: Spider Girl

Óriás tócsni töltve

Hozzávalók:

A tócsnihoz:

 1-2 db tojás, 15-15 dkg tejföl és liszt, 1 kg burgonya, só

A töltelékhez: 

 ½ kg csirkemellfilé, gyros fűszer, olaj.

Zöldségek és az öntethez:

 Tetszés szerint: tejföl, só, fokhagyma, paprika, paradicsom, uborka, lilahagyma, jégsaláta.

Elkészítési módja:

Megmossuk és kockákra vágjuk a húst, majd egy edénybe téve öntünk rá kevés olajat, megszórjuk gyros porral és összekeverve pár órára félrerakjuk akár a hűtőbe is rakhatjuk.

Addig meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük a burgonyát, majd tálba téve hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a tejfölt, megsózzuk és jól összekeverjük, ha nem elég sűrű rakjuk még bele lisztet. Serpenyőben felforrósítunk olajat és kanállal szaggatunk bele a tócsniból, majd el is lapítjuk, én palacsinta sütőben csináltam. Mindig forró legyen az olaj, különben megszívja magát. Papirtörlön picit leitatjuk róla az olajat.

A gyros húst kis olajon kevés vízzel megpirítjuk egy serpenyőben, de ha van wok sütőnk akkor víz nélkül megpirítjuk.

A tejfölt egy tálban ízlés szerint összekeverjük pucolt és zúzott fokhagymával és sózzuk, majd beleforgatjuk a megmosott és apróra vágott zöldségeket. A saláta kivételével.

Összeállítása: tányérra rakunk egy tócsnit és az egyig felére rakunk egy salátalevelet, majd erre halmozzuk a húst és fokhagymás tejfölös zöldségeket, majd félbe hajtjuk és még melegen tálaljuk.

Ha van otthon sajtunk reszelhetünk a tetejére bőven.

.img_20180127_202512.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5813609929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása