Tortaformák szeletek és mennyiségek
2018. január 27. írta: Spider Girl

Tortaformák szeletek és mennyiségek

Mekkora tortaformába mennyi alapanyag kell.

Most nem receptet hoztam, hanem a kerek formáknak az átmérőjét írom le, és a hozzá tartozó alapreceptet a piskótánkhoz

- 10 szeletes tortaforma átmérője: kb. 17-18 cm

- 10 szeleteshez a recept: 5 db tojás, 10 dkg cukor, 12.5 dkg liszt

- 16 szeletes tortaforma átmérője: kb. 20-21 cm

- 16 szeleteshez a recept: 7 db tojás, 14 dkg cukor, 17.5 dkg liszt

- 20 szeletes tortaforma átmérője: kb. 22-24 cm

- 20 szeleteshez a recept: 9 db tojás, 18 dkg cukor 22.5 dkg liszt

- 30 szeletes tortaforma átmérője: kb. 26 cm

- 30 szeleteshez a recept: 13 db tojás, 26 dkg cukor, 32.5 dkg liszt

 Tegnapi sütöm ihletett arra körbenézek hogy melyik formába mennyi piskótaalap kell, pl. adott egy kerek torta de én szeretném négyszög alakúra készíteni vagy pont fordítva akkor az arányok nem mindig ugyanazok.

 Találtam a neten egy programot csak egy a gond vele angolul van és gondoltam írok egy kis eligazítást hogy kell használni, hátha szükségetek lesz rá. Be kel írni a tortaformádba való összetevőket majd beírod most mibe szeretnéd elkészíteni és a program kiszámolja miből mennyi kell.

 A program linkje:

 http://www.cakebaker.co.uk/baking-tin-size-conversion-calculator.html

Kis segítség:

Existing recipe –  ide írod be a hozzávalókat
Ingredient 1 – első hozzávaló
Quantity  - Mennyiség pl: 6 db tojás,  a sor végén legördíted azt, hogy "each", akkor tudsz választani mértékegységek közül. millliliter, gramm, kg, liter, maga az each pedig darab. Tojásnál ugye ezt választod.

Add ingredient – még több hozzávaló ( pl 180 gramm liszt és 180 gramm cukor )

Type – forma azaz Round ( kerek ) vagy Square ( téglalap )

Téglalap beírjuk widht – szélesség, lenght – hosszúság, height – magasság.

Kör beírjuk diameter – átló

 Mikor beírtad a szokásos mennyiséget utána be kell írnod a New baking tin-hez az új forma paramétereit ( pl 32 cm hosszú, 20 cm széles és 5 cm magas és rögtön kidobja az ehhez szükséges arányokat.

 Így könnyű kiszámolni a különböző méretekhez és formákhoz a piskótához szükséges anyagmennyiséget.

 Remélem nektek is sokat segít! :)

img_20180127_182010.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr913608081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása