Vaníliapudingos óriás papucs
Hozzávalók:
2 csomag fagyasztott leveles tészta, 4 dl tej, 1 csomag vaníliás pudingpor, 1 db tojás, 4 evőkanál cukor, barackbefőtt.
Elkészítési módja:
A fagyasztott leveles tésztát kivesszük a fagyasztóból hogy felengedjen. Addig megfőzzük a pudingot : 1 dl tejben elkeverjük a pudingport és a cukrot, majd hozzáöntve a többi tejet, felrakjuk a tűzhelyre és állandó kevergetés mellett besűrítjük, majd levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni.
A felengedett egyik tésztát 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk és négyezetek vágunk belőle, majd halmozzunk a pudingból és rakunk rá barackot is. Majd kinyújtjuk a másik tésztát és azt is négyzetekre vágjuk.
A négyszögek széleit megkenjük felvert tojással és rárakunk egy másik négyzetet, picit rányomkodjuk, nehogy sütés közben szétnyíljon. Megkenjük a tetejüket is felvert tojással és zsírpapírral bélelt tepsire rakva előmelegített sütőbe rakjuk és 200°C-on szép barnára sütjük.