Vaníliapudingos óriás papucs
2018. január 25. írta: Spider Girl

Vaníliapudingos óriás papucs

Vaníliapudingos óriás papucs

Hozzávalók:

 2 csomag fagyasztott leveles tészta, 4 dl tej, 1 csomag vaníliás pudingpor,  1 db tojás, 4 evőkanál cukor, barackbefőtt.

 Elkészítési módja:

 A fagyasztott leveles tésztát kivesszük a fagyasztóból hogy felengedjen. Addig megfőzzük a pudingot : 1 dl tejben elkeverjük a pudingport és a cukrot, majd hozzáöntve a többi tejet, felrakjuk a tűzhelyre és állandó kevergetés mellett besűrítjük, majd levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni.

A felengedett egyik tésztát 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk és négyezetek vágunk belőle, majd halmozzunk a pudingból és rakunk rá barackot is. Majd kinyújtjuk a másik tésztát és azt is négyzetekre vágjuk.

A négyszögek széleit megkenjük felvert tojással és rárakunk egy másik négyzetet, picit rányomkodjuk, nehogy sütés közben szétnyíljon. Megkenjük a tetejüket is felvert tojással és zsírpapírral bélelt tepsire rakva előmelegített sütőbe rakjuk és 200°C-on szép barnára sütjük.

img_20180124_155250.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr7013603451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása