Habos rákóczi túrós
2018. január 21. írta: Spider Girl

Habos rákóczi túrós

Habos rákóczi túrós

 Hozzávalók:

 A tésztához:

  2 db tojás sárgája, 15 dkg margarin, 25 dkg liszt, 10 dkg cukor,1 csomag vaníliás cukor, ½ csomag sütőpor.

 A túrótöltelékhez:

 75 dkg túró, 2 db tojás, 2 evőkanál tejföl, 2-3 csomag vaníliás cukor, 10-15 dkg cukor.

 A tojáshabhoz:

 4 db tojás fehérje, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor.

 Tetejére:

 Baracklekvár.

 Elkészítési módja:

 Először a tésztát készítjük el: egy tálban összegyúrjuk a lisztet a margarinnal cukorral, vaníliás cukorral, 2 db tojás sárgájával, margarinnal és sütőporral. Majd lisztezett deszkán a megfelelő tepsi vagy adott esetben kapcsos tortaforma alakúra nyújtjuk, majd vajazott és lisztezett tepsibe vagy kapcsos formába helyezve 150-160 °C-on 15.20 perc alatt megsütjük.

Míg sül elkészítjük a túrótölteléket: egy tálban összekeverjük a túrót a cukorral, a tejföllel, a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával, majd legvégül hozzákeverjük óvatosan a habbá vert tojásfehérjéket.

Mikor megsült a tészta picit várunk hogy langyosra hűljön, majd rákenjük a túrótölteléket és visszarakjuk a sütőbe 20 percre, míg megkeményedik a túró.

Addig felverjük a tojásfehérjéket: egy tálba rakjuk a fehérjéket és robotgép segítségével kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrokat és tovább verjük.

Mikor megsült a túrótöltelék is habzsák segítségével felvisszük a tojáshabot és visszarakjuk a sütőbe, de már nem sütjük hanem csak szárítjuk, mikor kész lekvárral díszíthetjük.

img_20180121_172341.jpg

img_20180121_172333.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1313592845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása