Mézes krémes
2018. január 11. írta: Spider Girl

Mézes krémes

Nem csak karácsonyra :)

Mézes krémes

 Hozzávalók 24 szelethez

A tésztához:

2 db tojás, 6 dkg vaj, 4 evőkanál tejföl, 2 evőkanál méz, ½ kg liszt, 15 dkg porcukor, 1 kávéskanál szódabikarbóna.

A töltelékhez:

6 dl tej, 20 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 5 csapott evőkanál búzadara, baracklekvár.

A tetejére:

 1 evőkanál vaj, 20 dkg porcukor, 6 dkg kakaópor, 3 és ½ evőkanál víz.

 Elkészítése:

 Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit és elosztjuk 4 egyenlő részre, majd lisztezett deszkán egyforma méretű lapot nyújtva a tepsi hátoldalán előmelegített sütőben 180 fokon sütjük kb. 7-8 perc.

A krémhez sűrűre főzzük a búzadarát a tejben, majd kihűtjük.

Habosra keverjük a vajat a cukorral, a vaníliával, majd összekeverjük a kihűlt búzadarával.

Tálcára rakjuk az egyik lapot amire rákenjük a krém felét, rárakjuk a második lapot amit megkenünk lekvárral, majd jön a harmadik lap amit szintén megkenjük a maradék krémmel és rárakjuk az utolsó lapot.

Elkészítjük a bevonó mázat:

Simára keverjük a cukrot a kakaóval, majd belerakjuk a vajat és a vizet, majd addig melegítjük kevergetés közben míg az egész egyneművé nem válik.

Mikor kész egyből ráöntjük a kész sütire, igyekeznünk kell, mert gyorsan dermed.

 mezes_kremes4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5613566257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása