Mézes krémes
Hozzávalók 24 szelethez
A tésztához:
2 db tojás, 6 dkg vaj, 4 evőkanál tejföl, 2 evőkanál méz, ½ kg liszt, 15 dkg porcukor, 1 kávéskanál szódabikarbóna.
A töltelékhez:
6 dl tej, 20 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 5 csapott evőkanál búzadara, baracklekvár.
A tetejére:
1 evőkanál vaj, 20 dkg porcukor, 6 dkg kakaópor, 3 és ½ evőkanál víz.
Elkészítése:
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit és elosztjuk 4 egyenlő részre, majd lisztezett deszkán egyforma méretű lapot nyújtva a tepsi hátoldalán előmelegített sütőben 180 fokon sütjük kb. 7-8 perc.
A krémhez sűrűre főzzük a búzadarát a tejben, majd kihűtjük.
Habosra keverjük a vajat a cukorral, a vaníliával, majd összekeverjük a kihűlt búzadarával.
Tálcára rakjuk az egyik lapot amire rákenjük a krém felét, rárakjuk a második lapot amit megkenünk lekvárral, majd jön a harmadik lap amit szintén megkenjük a maradék krémmel és rárakjuk az utolsó lapot.
Elkészítjük a bevonó mázat:
Simára keverjük a cukrot a kakaóval, majd belerakjuk a vajat és a vizet, majd addig melegítjük kevergetés közben míg az egész egyneművé nem válik.
Mikor kész egyből ráöntjük a kész sütire, igyekeznünk kell, mert gyorsan dermed.