Intelligens krémes
Hozzávalók
8 db tojás, 25 dkg margarin, 1 liter tej, 30 dkg porcukor, 18 dkg liszt, 2 csomag vaníliás cukor.
Elkészítése módja:
Két külön edénybe szétválasztjuk a tojás sárgákat és fehérjéket, majd a tojás sárgákat a porcukorral habosra keverjük és a vaníliás cukrot. Felolvasztjuk a margarint és hozzákeverjük a porcukros tojás sárgákhoz. Belekeverjük a lisztet is, majd ezután mehet bele a tej is, nem kell megijedni nagyon híg lesz. Kemény habbá verjük a tojás fehérjéket és ezt is a masszához keverjük, majd kivajazott és kilisztezett tepsibe öntjük. Berakjuk a sütőbe és 175 fokon kb. 1 órán át sütjük. Mikor kivesszük picit meg lötyög az nem baj, de tálalás előtt teljesen ki kell hűteni, csak így lehet szépen szeletelni.
160 fokon 45-50 percig sütjük, az eredeti receptben 1 órát írnak. Én amikor kiveszem, akkor meg szoktam tapogatni és a közepe egy kicsit még lötyögős.