Bableves füstölt oldalassal és kolbásszal
2018. január 06. írta: Spider Girl

Bableves füstölt oldalassal és kolbásszal

Bableves füstölt oldalassal és kolbásszal

Hozzávalók:

1 kg fejtett bab,
1 fej hagyma,
3-4 gerezd fokhagyma,
3-4 sárgarépa és fehér répa,
1 db karalábé,
1/4 zellergumó,
1 kis csokor petrezselyem zöld,
4-5 db szemes bors ,
só.

a rántáshoz:
2 evőkanál zsír,
1 evőkanál liszt,
1 kis kanál pirospaprika.

Elkészítési módja:


fazékba rakjuk a babot a füstölt húsokkal és felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi, majd belerakjuk a pucolt és feldarabolt zöldségeket ( hagyma, fokhagyma, sárgarépa, fehér répa, karalábé,zeller ), a megmosott petrezselyem zöldet és ízesítjük sóval és borssal( sóval óvatosan bánjunk, mert a füstölt hús és a kolbász elég sós.
Amíg a leves fő, addig egy tálban a tojásból és a lisztből egy csipet sóval tésztát gyúrunk. Annyi lisztet adunk hozzá amennyit a tojás felvesz, kissé keményebb tésztává gyúrjuk. Majd a hüvelyk és mutató ujjunkkal kis csipeteket csippentünk belőle, míg el nem fogy a tésztánk.
Közben, ami már készen van, azt meghintjük egy kevés liszttel és megrázogatjuk, hogy ne tapadjon össze. Míg fő a leves addig lisztből, zsírból és pirospaprikából rántást készítünk és evvel rántjuk be a levest és összeforraljuk, majd belerakjuk a csipetkét és ha szükséges sózzuk. Mikor a tészta megfőtt elzárjuk alatta a gázt.
Tálaláskor friss kenyeret és tejfölt kínálunk mellé.

img_20171218_190238.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr9413554485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása