Kolbászos omlett
Hozzávalók:
5 db tojás, 1-2 fej hagyma, 2 szelet szalonna, 10-15 dkg kolbász, 5 szem burgonya, kevés zsír, só.
Elkészítése:
A kolbász és a szalonnát felkockázzuk, a hagymát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk, a burgonyát megpucoljuk és kockára vágjuk.
A burgonyakockákat sós vízben félig megfőzzük.
Eközben kevés olajon előbb megsütjük a szalonnát, majd kiszedve félrerakjuk.
A visszamaradt zsiradékban megsütjük a kolbászt, majd félrerakjuk.
Ebben a zsiradékban megsütjük előbb a szalonnát, majd mikor kiszedtük megsütjük benne a leszűrt burgonyát ropogósra.
Majd belerakjuk a szalonnát, a kolbászt és hagymát, és összepirítjuk, majd ráöntjük az előzőleg felvert tojásokat
Kocsonyásodásig sütjük, majd megfordítjuk és így sütjük tovább. A tetejére szórhatunk egy kis sajtot is.