Hozzávalók:
a linzertésztához:
18 dkg vaj, 2 db tojás sárgája, 20 dkg liszt, 5 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, késhegynyi sütőpor, 1 db citrom reszelt héja, pici só.
a tojáshabhoz:
2 db tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 1 teáskanál étkezési keményítő.
az összeragasztáshoz:
baracklekvár.
Elkészítési módja:
Tálba szitáljuk a lisztet, belemorzsoljuk a vajat vagy margarint. Hozzáadjuk a tojás sárgákat, míg a tojásfehérjét egy másik tálba felfogjuk a habnak. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a pici sót, a cukrot és összedolgozzuk, majd 1/2 órára berakjuk a hütőbe. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Lisztezett deszkán kinyújtjuk és köröket szaggatunk ki belőle, amit sütőpapirral bélelt tepsibe rakjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral és tetszés szerint formát rakunk a tésztára habzsákból és berakjuk az előmelegített sütőbe és megsütjük kb. 25-30 perc alatt. Miután kisültek még forrón rakunk a közepükbe lekvárt.