Habcsókos linzer
2020. január 31. írta: Spider Girl

Habcsókos linzer

p_20200130_145544_hdr.jpg

Hozzávalók:

a linzertésztához:

18 dkg vaj, 2 db tojás sárgája, 20 dkg liszt, 5 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, késhegynyi sütőpor, 1 db citrom reszelt héja, pici só.

a tojáshabhoz:

2 db tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 1 teáskanál étkezési keményítő.

az összeragasztáshoz:
baracklekvár.

Elkészítési módja:

Tálba szitáljuk a lisztet, belemorzsoljuk a vajat vagy margarint. Hozzáadjuk a tojás sárgákat, míg a tojásfehérjét egy másik tálba felfogjuk a habnak. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a pici sót, a cukrot és összedolgozzuk, majd 1/2 órára berakjuk a hütőbe. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Lisztezett deszkán kinyújtjuk és köröket szaggatunk ki belőle, amit sütőpapirral bélelt tepsibe rakjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral és tetszés szerint formát rakunk a tésztára habzsákból és berakjuk az előmelegített sütőbe és megsütjük kb. 25-30 perc alatt. Miután kisültek még forrón rakunk a közepükbe lekvárt.

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr9615448870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása