Cserépedényben sült császárszalonna vele sült burgonyával és majonézes zöldségsalátával
2018. március 24. írta: Spider Girl

Cserépedényben sült császárszalonna vele sült burgonyával és majonézes zöldségsalátával

Cserépedényben sült császárszalonna vele sült burgonyával és majonézes zöldségsalátával

Hozzávalók:

 5-6 szelet császárszalonna, 80 dkg burgonya, 1-2 fej lilahagyma.

 A salátához:

 Majonéz, tejföl, cukor, só bors, paradicsom, káposzta, fejes saláta illetve tetszőleges zöldségek.

 Elkészítési módja:

Megmossuk és besózzuk a szalonnaszeleteket. Megpucoljuk és tetszőleges formára vágjuk a burgonyát, megpucoljuk és vékony karikára vágjuk a lilahagymát.

 Cserépedény aljára rétegezzük a burgonyát, rárakjuk a hagymakarikákat és a szalonnaszeleteket, majd öntünk rá pici vizet, rárakjuk a fedőt és hideg sütőbe tolva 150 C °-on 1-1.5 óráig főzzük, majd levéve a fedőt ropogósra sütjük.

Míg sül elkészítjük a salátát: Ízlés szerint összekeverjük a majonézt a tejföllel és ízesítjük sóval, borssal és pici cukorral. Megmossuk vagy megpucoljuk a zöldségeket és apróra vágva belekeverjük a majonézes szószba.

Tálaláskor a burgonya mellé rakjuk a sült szalonnaszeleteket és hozzákínáljuk a salátát.

img_20180306_210609.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr2613776562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása