Cserépedényben sült császárszalonna vele sült burgonyával és majonézes zöldségsalátával
Hozzávalók:
5-6 szelet császárszalonna, 80 dkg burgonya, 1-2 fej lilahagyma.
A salátához:
Majonéz, tejföl, cukor, só bors, paradicsom, káposzta, fejes saláta illetve tetszőleges zöldségek.
Elkészítési módja:
Megmossuk és besózzuk a szalonnaszeleteket. Megpucoljuk és tetszőleges formára vágjuk a burgonyát, megpucoljuk és vékony karikára vágjuk a lilahagymát.
Cserépedény aljára rétegezzük a burgonyát, rárakjuk a hagymakarikákat és a szalonnaszeleteket, majd öntünk rá pici vizet, rárakjuk a fedőt és hideg sütőbe tolva 150 C °-on 1-1.5 óráig főzzük, majd levéve a fedőt ropogósra sütjük.
Míg sül elkészítjük a salátát: Ízlés szerint összekeverjük a majonézt a tejföllel és ízesítjük sóval, borssal és pici cukorral. Megmossuk vagy megpucoljuk a zöldségeket és apróra vágva belekeverjük a majonézes szószba.
Tálaláskor a burgonya mellé rakjuk a sült szalonnaszeleteket és hozzákínáljuk a salátát.