Hozzávalók:
2.5 dl tej, 2 dkg vaj, 5 dkg cukor, 37.5 dkg liszt,2 dkg élesztő. ½ kis kanál só.
A kakaóshoz tésztához:
7 gramm kakaó, 1.5 dl tej.
Elkészítési módja:
1 dl cukros és langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Tálba rakjuk a lisztet, a cukrot, a sót, a maradék tejet és a felfuttatott élesztőt, elkezdjük összedolgozni, majd beledolgozzuk a vajat is, picit kidagasztjuk.
Elfelezzük és a sárga tésztát tálba rakjuk, lefedjük folpackkal és meleg helyen 1 órán át kelesztjük. Érdemes nagyobb tálba rakni mert én mellé raktam a másik két kakaós tésztát de lehet külön-külön edényben is.
A másik fél tésztára öntünk 1 dl tejet és rászórjuk az 5 gramm kakaóport, majd jól beledolgozzuk a tésztába. Kivesszünk belőle 205 grammot és tálba rakjuk a sárga tészta mellé kelni.
A maradék tésztára öntjük a maradék tejet és rászórjuk a maradék kakaóport, jól összedolgozzuk ha kevésnek találjuk akkor rakjuk bele még kakaóport. Ezt is berakjuk a két tészta mellé és kelesztjük 1 órán át.
Mikor megkelt mind a három féle tésztából 6 kis gombócot formázunk és picit hagyjuk kelni.
Először a világosabb barna tésztából formálunk rudakat kb. akkorát amekkora formában szeretnénk sütni.
Ovális alakúra kinyújtjuk a sötétebb kakaós tésztát és belecsomagoljuk a világosabbat, félrerakjuk.
Elővesszük a világosabb tészta gombócokat és azokat is oválisra nyújtjuk majd belehelyezzük a sötétebbet amiben már benne van a világosabb és feltekerjük.
Kivajazott formába rakjuk őket 3-2-1 . Folpackkal letakarva még kelesztjük 20-25 percig.
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
Berakjuk az előmelegített sütőbe és 25-30 perc alatt megsütjük.