Leopárd kalács
2021. január 15. írta: Spider Girl

Leopárd kalács

p_20210115_172623_hdr.jpg

Hozzávalók:

2.5 dl tej, 2 dkg vaj, 5 dkg cukor, 37.5 dkg liszt,2 dkg élesztő. ½ kis kanál só.

A kakaóshoz tésztához:

7 gramm kakaó, 1.5 dl tej.

Elkészítési módja:

1 dl cukros és langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.

Tálba rakjuk a lisztet, a cukrot, a sót, a maradék tejet és a felfuttatott élesztőt, elkezdjük összedolgozni, majd beledolgozzuk a vajat is, picit kidagasztjuk.

p_20210115_132728_hdr.jpg

Elfelezzük és a sárga tésztát tálba rakjuk, lefedjük folpackkal és meleg helyen 1 órán át kelesztjük. Érdemes nagyobb tálba rakni mert én mellé raktam a másik két kakaós tésztát de lehet külön-külön edényben is.

p_20210115_132955_hdr.jpg

A másik fél tésztára öntünk 1 dl tejet és rászórjuk az 5 gramm kakaóport, majd jól beledolgozzuk a tésztába. Kivesszünk belőle 205 grammot és tálba rakjuk a sárga tészta mellé kelni.

p_20210115_133700_hdr.jpg

A maradék tésztára öntjük a maradék tejet és rászórjuk a maradék kakaóport, jól összedolgozzuk ha kevésnek találjuk akkor rakjuk bele még kakaóport. Ezt is berakjuk a két tészta mellé és kelesztjük 1 órán át.

p_20210115_134745_hdr.jpg

Mikor megkelt mind a három féle tésztából 6 kis gombócot formázunk és picit hagyjuk kelni.

p_20210115_144952_hdr.jpg

Először a világosabb barna tésztából formálunk rudakat kb. akkorát amekkora formában szeretnénk sütni.

p_20210115_151029_hdr.jpg

Ovális alakúra kinyújtjuk a sötétebb kakaós tésztát és belecsomagoljuk a világosabbat, félrerakjuk.

p_20210115_151217_hdr.jpg

Elővesszük a világosabb tészta gombócokat és azokat is oválisra nyújtjuk majd belehelyezzük a sötétebbet amiben már benne van a világosabb és feltekerjük.

p_20210115_151358_hdr.jpg

Kivajazott formába rakjuk őket 3-2-1 . Folpackkal letakarva még kelesztjük 20-25 percig.

p_20210115_151807_hdr.jpg

Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.

Berakjuk az előmelegített sütőbe és 25-30 perc alatt megsütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8116391250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása