Hozzávalók:
A leveles tésztához:
25 dkg vaj, 1 db tojásfehérje, 30 dkg liszt, 6 evőkanál víz, 2 evőkanál ecet, pici só.
A töltelékhez:
2 dl tej, 10 dkg mascarpone, 2 db alma, ½ csomag vaníliás pudingpor, 3 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2-3 evőkanál kekszmorzsa, őrölt fahéj.
A tetejére:
1 db tojás sárgája, 1 evőkanál porcukor.
Elkészítési módja:
Elkészítjük a leveles tésztát:
Egy mély tálban a lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd gyorsan összedolgozzuk a tojásfehérjével, a vízzel, az ecettel és sóval. Gyúródeszkán kinyújtjuk, majd feltekerve 4 egyenlő rúdra osztjuk.
A rudakat egyesével egyforma téglalap alakúra nyújtjuk és egymásra helyezve berakjuk 20 percre a hűtőbe. Majd a rétegezett olyan vékonyra nyújtjuk attól függően mit szeretnénk készíteni belőle.
Elkészítjük a tölteléket: A cukorral és tejjel csomómentesre keverjük a pudingport, majd sűrű pudingot főzzünk és kihűtjük. Belekeverjük a mascarponét.
Míg a puding megpucoljuk és lereszeljük az almát, majd ízesítjük a vaníliás cukorral és a fahéjjal. Előmelegítjük a sütőt 180 ° C-ra.
A Tésztát hosszában megszórjuk kekszmorzsával, majd kb. 8 cm-es sávban ráterítjük a pudingot, majd újból megszórjuk kekszmorzsával. Ráegyengetjük az almatölteléket.
A tészta két oldalát ujjnyi vastag csíkokra bevagdossuk, majd a tészta egyik végét a töltelékre hajtjuk és utána jobbról-balról felváltva a csíkokat ráhajtjuk a töltelékre.
Óvatosan sűtőpapirral bélelt tepsibe emeljük és megkenjük a felvert tojás sárgájával. Berakjuk az előmelegített sütőbe és 15-20 perc alatt megsütjük.
Mikor kihűlt porcukorral megszórjuk a tetejét.
Hozzászólások
Nincsenek hozzászólások